Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Ανοίγει η αίτηση Α21 – Πότε θα πληρωθούν οι δυο επόμενες δόσεις

 

Ειδικότερα μετά την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει στο TAXISnet και το έντυπο Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2017. Όπως είναι γνωστό τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες την Μεγάλη Τετάρτη θα πιστωθεί η μισή Α΄δόση από τα φετινά οικογενειακά επιδόματα αλλά μόνο σε όσους εισέπραξαν τα περσινά επιδόματα.

 

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Η δεύτερη δόση που είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί έως τα τέλη Ιουνίου είναι εκείνη που θα προκύψει σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, άρα και με τα καινούργια έντυπα Α21. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα οι δικαιούχοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, μαζί με το έντυπο για τα οικογενειακά επιδόματα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν για να ενταχθούν άμεσα στην επόμενη δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί η τρίτη δόση για να δουν εάν θα καταστούν και φέτος δικαιούχοι ή όχι.

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και ταυτόχρονα το Α21 ώστε να τα λάβουν με την δεύτερη δόση. Επίσης Α21 θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι εκ νέου, ενώ θα πρέπει να δηλωθοούν και όποιες μεταβολές στον αριθμό των τέκνων.

Υπενθυμίζεται ότι οικογενειακά επιδόματα είναι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Η υποβολή του εντύπου Α21 πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, επίσης μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών. Η υποβολή του Α21 είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει προηγηθεί η οριστική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής του Α21 είναι εφικτή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

γ) Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2006-2015) αποδεικνύεται από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ