Υπ. παιδείας: Στο μικροσκόπιο 5.300 μεταπτυχιακά

 

Τάξη στην… αταξία που επικρατεί στις εξ αποστάσεως σπουδές και στις αναγνωρίσεις τέτοιων πτυχίων θα επιχειρήσει να βάλει το υπουργείο Παιδείας, αφού όπως είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έχουν προκύψει θέματα ηθικής τάξης και παρανομίας.

 

Ηδη το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να περάσει από έλεγχο νομιμότητας 5.300 μεταπτυχιακούς τίτλους Ειδικής Αγωγής που έχουν Ελληνες εκπαιδευτικοί με εξ αποστάσεως φοίτηση ενός έτους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ιταλίας.

Τα πτυχία αυτά αναγνωρίστηκαν από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) με διαδικασίες εξπρές -και παρότι τα αντίστοιχα πτυχία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προβλέπουν διετή φοίτηση.

Από έλεγχο θα περάσουν και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου, γιατί πέρυσι αποδέχθηκαν τη σύμπραξη με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου που εμπλέκεται στην υπόθεση προκειμένου να διοργανώσουν κοινά εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ειδική Αγωγή.

Νομοσχέδιο

Τώρα ο υπουργός με νομοσχέδιο θα προσπαθήσει να βάλει τάξη και να θεσπίσει κανόνες για τα εξ αποστάσεως πτυχία και την αναγνώρισή τους.

Οπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, στην υπόθεση αυτή προκύπτουν θέματα ακαδημαϊκής ηθικής τάξης, και τόνισε ότι «στην καλύτερη περίπτωση υπάρχουν πράγματα που δεν μελετήθηκαν τόσο πολύ, στη χειρότερη περίπτωση πράγματα που είναι παράνομα».

Ο υπουργός μάλιστα θα συζητήσει για το σοβαρό αυτό θέμα και με τον Κύπριο ομόλογό του στις 22 Μαρτίου, κατά την επίσκεψή του στο νησί, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ