Ισχυρές βροχές αναμένονται σήμερα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες – πρόσκαιρα ισχυρές – θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια τμήματα των περιοχών αυτών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.