Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη

 

Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και ως φόρος τιμής θα είναι ελεύθερη η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας.

 

Το 1981 εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε ως το τέλος της πρώτης οκταετίας των κυβερνήσεων Παπανδρέου. Στις 6 Μαρτίου του 1994 «έφυγε» από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

Το Μουσείο Ακρόπολης, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών, που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό, που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

Ειδικά για σήμερα η είσοδος θα είναι ελεύθερη, τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας.(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ