Νέος ξυλοδαρμός σε ΚΠΑ του ΟΑΕΔ

 

Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στο Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Αθήνας. Άνεργος επιτέθηκε και άσκησε λεκτική, αλλά και σωματική βία, τόσο κατά εργαζόμενου στον ΟΑΕΔ, όσο και κατά υπαλλήλου ασφαλείας.

 

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων (ΠΕΥ) ΟΑΕΔ το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και αποτελεί «θλιβερή αλυσίδα από αντίστοιχα περιστατικά που έχουν συμβεί σε Υπηρεσίες του Οργανισμού και στα οποία οι συνάδελφοι νιώθουν απολύτως απροστάτευτοι απέναντι στην οργή του κόσμου». Η Ένωση σημειώνει όμως ότι «δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ για την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που απαντούν στην κοινωνία, για την υποστελέχωση του Οργανισμού και για τις δυσλειτουργίες του ΟΠΣ, εξαιτίας των οποίων συνωστίζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι για ώρες στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ».

Οι εργαζόμενοι καλούν «για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να επιδείξει τη δέουσα προσοχή απέναντι στο επικίνδυνο φαινόμενο της αύξησης των κρουσμάτων βίας στα ΚΠΑ και να επιλύσει το πρόβλημα επιλύοντας, πρωτίστως, τα γενεσιουργά αίτιά του». (πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ