Τη βεβαιότητα ότι τα προβλήματα που υπάρχουν με την πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), keaprogram.gr, αντιμετωπίζονται συστηματικά και θα ξεπεραστούν άμεσα, εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου εργασίας, αφήνοντας ταυτόχρονα έμμεσα αιχμές για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.

Τα προβλήματα, πάντως, με την πλατφόρμα συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα, αφού το σύστημα «ανεβαίνει» και «πέφτει» συνεχώς. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για υποβολή αιτήσεων είναι το γεγονός ότι, όπως λένε πηγές του υπουργείου Εργασίας, από τις 12.00 τη νύχτα που άνοιξε το σύστημα και ως τις 3 το πρωί είχαν υποβληθεί 300 αιτήσεις, ενώ ώς αυτήν την ώρα έχουν υποβληθεί περίπου 10.000 αιτήσεις, αριθμός που θεωρείται πολύ μεγάλος και δείχνει τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές εμμέσως αφήνουν αιχμές για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ σχετικά με το θέμα που προέκυψε για το αν θα εξυπηρετούν πολίτες για το ΚΕΑ, κάτι που, τελικά, γίνεται, με τις πηγές να επισημαίνουν με νόημα ότι «δεν απαιτείται καμιά ιδιαίτερη εκπαίδευση για να μπει κάποιος στην πλατφόρμα και να υποβάλλει αίτηση» (πηγήΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ