ΟΑΕΔ: Δωρεάν ψυχαγωγία για ανέργους

 

Την ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», καλεί τους ανέργους να παρακολουθήσουν, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα μπορούν να δουν την ταινία δωρεάν, την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 15:30 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο Έλλη (Ακαδημίας 64, πλησίον μετρό Πανεπιστημίου).

 

Σύμφωνα με την Ένωση, ο κινηματογράφος διαθέτει 400 θέσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι δεν είναι άνεργοι και θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση, εάν υπάρχουν θέσεις, θα καταβάλλουν τη συμβολική τιμή των 3 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ. (e mail: peyoaed@oaed.gr)

Ο λόγος που η Ένωση πήρε αυτή την πρωτοβουλία ήταν το θέμα που πραγματεύεται η συγκεκριμένη ταινία, καθώς αφορά άμεσα τον εργασιακό αντικείμενο του ΟΑΕΔ. Λίγα λόγια για την ταινία του του Κεν Λόουτς:«Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικδεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το επίδομα από τον “ΟΑΕΔ Αγγλίας” για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μαχητική, συγκινητική, κατά στιγμές απλοϊκή, αλλά απόλυτα επείγουσακοινωνική διαμαρτυρία.

Ο ικανότατος όσο και στρατευμένος Κεν Λόουτς αναδεικνύειτην εσκεμμένη αναποτελεσματικότητα της κρατικής γραφειοκρατίας σε πολιτικό όπλο και προτάσσει την ισχύ (έναντι της κινηματογραφικής χροιάς) του πολιτικού του μηνύματος, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών.»(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ μέσα από εκατοντάδες αγγελίες εργασίας ΕΔΩ