Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, συνεχίζεται και την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου η αναστολή λειτουργίας σχολείων αλλά και παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε πολλούς δήμους της χώρας.

 

Αναλυτικότερα:

 

Δήμος Κοζάνης

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01.

Δήμος Φλώρινας

Η δημοτική αρχή Φλώρινας με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιου Κοσματόπουλου, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 λόγω των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Δέλτα

Τα σχολεία του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και, μέχρι το απόγευμα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παραμείνουν κλειστά και για αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και για μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται πως για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Νέας Προποντίδας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η απόφαση για συνέχιση της αναστολής των μαθημάτων πάρθηκε λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Δήμος Βέροιας

Με απόφαση του δημάρχου Βέροιας αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου. Η απόφαση ισχύει για όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας.

Δήμος Δοξάτου

Λόγω των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών με απόφαση του δημάρχου, Δημητρίου Δαλακάκη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 12/01/2017 και Παρασκευή 13/01/2017.

Δήμος Πολυγύρου

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον δήμο Πολυγύρου δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Από το ΝΠΔΔ “Αριστοτέλης” αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Τέλος, σύμφωνα με σχετική απόφαση, κλειστό θα παραμείνει και την Πέμπτη το Στέκι Αλληλεγγύης.

Η επόμενη ανακοίνωση θα αναρτηθεί αύριο μετά από εκτίμηση της κατάστασης.

Δήμος Άργους-Μυκηνών

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στο δήμο Άργους-Μυκηνών.

Δήμος Λαμιέων

Κλειστά, λόγω των καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων. Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Κλειστά, εξάλλου, θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Ωδείο, τα Εικαστικά Εργαστήρια και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Λαμιέων.

Δήμος Παύλου-Μελά

Με απόφαση του δημάρχου Παύλου-Μελά, Δημητρίου Δεμουρτζίδη, αναστέλλονται για αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων.

Επίσης, την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν:

-Όλοι οι  Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά

-Οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

Δήμος Κιλκίς

Με νέα απόφαση του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, δε θα λειτουργήσουν αύριο, 12 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 13:30. Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο.

Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφέρεια ευθύνης του, θα παραμείνουν κλειστά.

Ανοιχτοί θα είναι, αντιθέτως, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ΜΟΝΟ στην πόλη των Τρικάλων.
Επίσης, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, δεν θα γίνουν μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων.
Η απόφαση λαμβάνεται εξ αιτίας του παγετού, της ολισθηρότητας των δρόμων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ μέσα από εκατοντάδες αγγελίες εργασίας ΕΔΩ