Το σχέδιο σταδιακής βελτίωσης, αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας ανέπτυξε ο Ανδρέας Ξανθός στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ελπίς, κατά την συζήτηση που είχε με τους εκεί εργαζόμενους εκεί.

Τα βασικότερα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι ήταν η υποστελέχωση σε προσωπικό – κυρίως νοσηλευτικό – ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και τα κτιριακά προβλήματα του «Ελπίς» το οποίο λειτουργεί από το 1912. Ο υπουργός ανέφερε ότι αναζητείται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη αναγκών αναβάθμισης κτιριακών υποδομών αλλά και αντικατάστασης  πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι είναι σε «καλό δρόμο» μια συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός «πακέτου» άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Ε.Σ.Υ.

Σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις, ο κ. Ξανθός έκανε γνωστό ότι με βάση του προγραμματισμό του Υπουργείου, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί από το Α.Σ.Ε.Π. η δέσμη των 2.000 προσλήψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ενώ μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη θα έχουν διοριστεί στα δημόσια νοσοκομεία 4.000 εργαζόμενοι με 12μηνες συμβάσεις μέσω του ειδικού προγράμματος στήριξης ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. στο χώρο της Υγείας. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ μέσα από εκατοντάδες αγγελίες εργασίας ΕΔΩ