Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ιδρύθηκε το 1977 με αντικείμενο την υποστήριξη των νομικών επαγγελμάτων με σύγχρονες εκδόσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα και τις ειδικότητες των κλάδων δικαίου. Είναι ο πρώτος εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που εισήγαγε τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην τυπογραφία κατασκευάζοντας το πρώτο στην Ελλάδα εκδοτικό λογισμικό σελιδοποίησης από τις αρχές της δεκαετίας του ʼ80.

Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στο χώρο των επιστημονικών εκδόσεων, διάθεσης ψηφιακού περιεχομένου και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για τα νομικά και οικονομικά επαγγέλματα, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής στο κέντρο της Αθήνας, απασχολεί 100 άτομα και διαθέτει δικό της πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων.

Για την εταιρική της δράση βραβεύτηκε από την XXIII Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μία από τις 500 πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες Μικρομεσαίες (ΜΜΕ) επιχειρήσεις της Ευρώπης πετυχαίνοντας ανάπτυξη που ξεπέρασε το 400% σε κύκλο εργασιών και ανθρώπινο δυναμικό. Η καθετοποίηση της ετήσιας εκδοτικής παραγωγής, η οποία φθάνει τους 150 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους και 15 επιστημονικά περιοδικά, η επιμέλεια των εκδόσεων από εξειδικευμένο επιστημονικό τμήμα, πολλοί εκ των μελών του οποίου είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, η υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών σε όλους τους τομείς της εταιρικής δράσης και το κορυφαίο επίπεδο των ακαδημαϊκών και συγγραφέων που συνεργάζονται με τη Νομική Βιβλιοθήκη, έχουν καταστήσει τόσο τις εκδόσεις όσο και τις υπηρεσίες της σημείο αναφοράς, αξιοπιστίας και κύρους για την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Το 2010 η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αριστείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EFQM και έλαβε την σχετική πιστοποίηση του οργανισμού «EFQM Committed to Excellence».

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ