Φορολογικές δηλώσεις 2017 – Τι θα ισχύσει για τις αποδείξεις

 

Ούτε στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουμε το 2017 για να δηλώσουμε τα εισοδήματα του 2016 θα χρειαστεί να αναγράψουμε τα ποσά των αποδείξεων που μαζέψαμε από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για τις αγορές προϊόντων που πραγματοποιήσαμε και τις υπηρεσίες που μας παρασχέθηκαν.

 

Στο έντυπο Ε1 της νέας φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλουμε ηλεκτρονικά την άνοιξη του 2017, ο κωδικός 049 του πίνακα 7 για την αναγραφή του ποσού των αποδείξεων θα υπάρχει αλλά θα είναι και πάλι ανενεργός.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε σε χθεσινή συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, για τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλέξει φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι φορολογούμενοι θα ισχύσει και στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 ό,τι ίσχυσε και στις φετινές δηλώσεις, δηλαδή δεν θα χρειαστεί να δηλωθεί ποσό αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολογήτου ποσού.

Κατά τα λοιπά, η υφυπουργός στη συνέντευξή της ανέφερε ότι:

-Υπάρχει η διάθεση για αύξηση του ποσού για πάνω από το οποίο ισχύουν τα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις)
-Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα είναι έτοιμη η νέα ρύθμιση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

-Σε λίγες μέρες θα ανοίξει στο σύστημα TAXISnet η εφαρμογή για την λήψη των ειδοποιητηρίων πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017, τα ποσά των οποίων παραμένει ίδια με αυτά που είχαν καθοριστεί για το 2016. Το μόνο που αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι ο υπολογισμός της παλαιότητας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων θα γίνεται από το πρώτο έτος κυκλοφορίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά και όχι από το πρώτο έτος κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα. (πηγή) —  ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ μέσα από εκατοντάδες αγγελίες εργασίας ΕΔΩ