ALUMINCO Α.Ε. είναι μία πρωτοπόρα, υγιής, οικογενειακή βιομηχανία αλουμινίου, που άλλαξε τα δεδομένα στον κλάδο της. Ήταν η πρώτη εταιρία που δημιούργησε μια νέα γενιά προϊόντων χυτού αλουμινίου, σε κλασικά σχέδια, που παρείχαν πετυχημένες λύσεις για κάθε αρχιτεκτονική εφαρμογή.

Σήμερα η ALUMINCO, έχει μετεξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη κάθετη βιομηχανία αλουμινίου, που επεξεργάζεται το αλουμίνιο με τρεις τρόπους:

  • Διέλαση: με παραγωγική δυνατότητα 13.000 τόνων προφίλ αλουμινίου ετησίως
  • Πόρτες: με παραγωγική δυνατότητα 70.000 πάνελ ετησίως
  • Χυτήριο: με παραγωγική δυνατότητα 1.000 τόνων ετησίως

Στο κέντρο παραγωγής της διατηρεί ολοκληρωμένες μονάδες επεξεργασίας, ηλεκτροστατικής βαφής, μοντάζ, φινιρίσματος, συσκευασίας και αποθήκευσης των προϊόντων που παράγει και παραδίδει.

Η ALUMINCO προσφέρει σύγχρονες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές λύσεις με βάση το αλουμίνιο, στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Πλήρης σειρά ανοιγόμενων και συρόμενων συστημάτων αλουμινίου, ψυχρών και θερμομονωτικών.
  • Πληθώρα σχεδίων σε πάνελ αλουμινίου για κάθε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική ανάγκη με έμφαση στην αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια.
  • Πόρτες ασφαλείας και θωρακισμένες πόρτες για κύριες εισόδους επαγγελματικών ή ιδιωτικών κτιρίων. ∆ιατίθενται σε παραδοσιακό ή σύγχρονο στυλ, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.
  • Συστήματα κάγκελων για μπαλκόνια, βεράντες και σκάλες. Σε παραδοσιακά και μοντέρνα σχέδια, από χυτό αλουμίνιο, προφίλ αλουμινίου ή τύπου inox συνδυασμένα με πολυκαρμπονικά φύλλα.
  • Συστήματα εξωτερικών χώρων όπως πέργκολες, αίθρια, στέγαστρα εισόδων, αυλόπορτες, αυλόγυροι και φωτιστικά, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στην κατασκευή κτιρίων υψηλών απαιτήσεων.

Το δίκτυο διανομής της ALUMINCO εξυπηρετεί τις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής, διανέμοντας προϊόντα αλουμινίου σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, ενώ είναι προσηλωμένη στον τομέα της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, που ανταποκρίνονται ποιοτικά, αισθητικά και λειτουργικά στις απαιτητικές και ταχύτατα εξελισσόμενες αγορές.

Η διαδικασία βαφής των προϊόντων της βασίζεται στις προδιαγραφές QUALICOAT και SEASIDE CLASS (επεξεργασία παραθαλάσσιας κλάσης) ενώ τηρεί σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 9001 και σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά ISO 14001.

Όλα τα συστήματα αλουμινίου και κάγκελων σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας και στη συνέχεια πιστοποιούνται από αναγνωρισμένα ινστιτούτα και διεθνείς οργανισμούς όπως το IFT Rosenheim Γερμανίας, το Instituto Giordano Ιταλίας, το ΕΚΑΝΑΛ (Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Αλουμινίου) κ.α.

Η ALUMINCO οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα του αλουμινίου, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει, με ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης κατασκευής και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τον τεχνικό κόσμο και το καταναλωτικό κοινό.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ διατηρούνται υποκαταστήματα στην Μεταμόρφωση, στη Θεσσαλονίκη, την Λαμία, τα Χανιά της Κρήτης και στην Τρίπολη. Επίσης, η ALUMINCO έχει παρουσία στη Ρουμανία και τη Σερβία.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ