Σε 5 χρόνια αναμένεται να έχει αλλάξει όψη η γειτονιά του Αγίου Διονυσίου, όμορη της ακτής Κονδύλη στον Πειραιά καθώς μέχρι τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, βοηθούντος και του συνολικού κλίματος στην οικονομία, η επένδυση στο μεγαλύτερο συμπαγές αστικό ακίνητο της χώρας, το παλιό και ιστορικό εργοστάσιο της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της χώρας, της Παπαστράτος. Με εκτίμηση επένδυσης στα 100 εκατομμύρια ευρώ στα 60 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δομημένων χώρων και 5 χιλιάδες εκτιμώμενες θέσεις εργασίας η εταιρία διαχείρισης ακινήτων Dimand φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στο πρώτο λιμάνι της χώρας μετά αυτήν της Cosco. Εκεί που φτιάχνονταν κάποτε τσιγάρα, ακόμα και σε δύσκολες  ιστορικές περιόδους της χώρας, αναμένεται να φιλοξενηθούν χρήσεις ξενοδοχείου, υπηρεσιών, εμπορίου και αναψυχής, τηλεπικοινωνιών κτλ.

«Οι δράσεις αξιοποίησης ακινήτων τις εποχές της κρίσεις γυρίζουν στο κέντρο» ανέφερε μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο Πάνος Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Dimand και προσέθεσε:  «Ψάχναμε κάτι μεγάλο για να κάνουμε την επόμενη επένδυση μας. Αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς μετά από τόσα χρόνια θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, που χάθηκε στο Βοτανικό(αυτό της διπλής ανάπλασης). Στον Πειραιά με ιστορικά κτήρια έτοιμα να φιλοξενήσουν μεγάλες χρήσεις, με καταλύτη την Cosco, υπάρχει πλάνο για να φτιαχτούν πράγματα.

Σημειώνεται ότι η Dimand αγόρασε από την Παπαστράτος, που ελέγχεται από τον πολυεθνικό όμιλο Philip Morris, τρία ακίνητα στον Πειραιά: Το πρώην κεντρικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας, το λιθογραφείο της καθώς και το “κτίριο Βόμβα” που λειτούργησε για πολλά χρόνια ως αποθήκη.

«Για μας ήταν σημαντικό να υπάρχει συνέχεια» σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης. «Η Dimand ήθελε να κρατήσει τα κτήρια ζωντανά. Έτσι βρήκαμε τρόπους κι εμείς να παραμείνουμε εδώ. Τα κτήρια της Παπαστράτος θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την αναμόρφωση της περιοχής» συμπλήρωσε.

Ήδη στην πρώην αποθήκη, δηλαδή το “κτίριο Βόμβα”, έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της επένδυσης που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το Μάιο επόμενου χρόνου. Πρόκειται για κτίριο 4.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) που βρίσκεται σε οικόπεδο 5.500 τ.μ. που θα ανακατασκευαστεί ώστε να στεγάσει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 10.500 τ.μ. και 126 θέσεις στάθμευσης. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η Grivalia ΑΕΕΑΠ συμφώνησε να αποκτήσει το 50% της εταιρείας που κατέχει το ακίνητο (Piraeus Port Plaza 1 Α.Ε.) με τίμημα 1,625 εκατ. ευρώ, ενώ η επενδυτική εταιρεία έχει προσυμφωνήσει να αγοράσει και το υπόλοιπο 50%.

Στο μεγάλο συγκρότημα του παλιού εργοστασίου θα αναπτυχθούν 2 χρήσεις, ξενοδοχειακή και χώρων στέγασης υπηρεσιών. Μάλιστα υπάρχουν προκαταρκτικές επαφές με την Cosco για το ενδεχόμενο στέγασης στο συγκρότημα του παλιού εργοστασίου Παπαστράτος μέρος των δραστηριοτήτων του κινεζικού κολοσσού.   Παράλληλα έχει συμφωνηθεί και έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Πειραιά για ευρύτερες αναπλάσεις στην περιοχή, ωστόσο αναζητούνται τα κονδύλια κύρια μέσω του ΕΣΠΑ.(πηγή).Βρείτε δουλειά μέσα από εκατοντάδες αγγελίες εργασίας ΕΔΩ