Τέτοιες εποχές, τέτοια λόγια και όμως σε καιρούς ανταγωνιστικούς, με την προσφορά στα ύψη και την ζήτηση στο ναδίρ, τις ισορροπίες να αλλάζουν ( προς το χειρότερο, αλλιώς δεν θα το συζητούσαμε) και τις συνθήκες, συνήθως, να απέχουν έτη φωτός από το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον οι μικρές λεπτομέρειες, μπορούν να κάνουν την διαφορά στο να πάρετε την θέση που σας ενδιαφέρει ή να χάσετε το χρόνο σας (που το προσπερνάτε) και την δουλειά ( που δεν το προσπερνάτε).

Θα πείτε και δικαιολογημένα ότι στις ημέρες μας το job interview είναι είδος προς εξαφάνιση, τα μυστικά και τα tips που καλό θα ήταν να αποφύγετε στην διάρκειά της , ακούγονται ως πολυτέλεια, παρόλα αυτά επειδή η γη συνεχίζει να γυρίζει, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και κάποιος λόγος θα υπάρχει που γίνεται αυτό, όσο πιο ενημερωμένοι είστε τόσο καλύτερα.

Έχετε τα προσόντα, υποθέτετε το πλαίσιο ερωτήσεων, γνωρίζετε ( θεωρητικά) όλες τις απαντήσεις, οπλίζεστε με αυτοπεποίθηση, όλα καλά. Καλού κακού ρίξτε και μια ματιά στην λίστα, λίγη extra βοήθεια,( πέραν της τύχης) δεν έβλαψε ποτέ….

1. Eπικεντρώνετε την συνέντευξη γύρω από εσάς.

Η λέξη εγώ σε κάθε πρόταση σας, αν δεν είναι, τουλάχιστον φαντάζει υπερφίαλη. Σε συνέντευξη για δουλειά έχετε πάει, οι θέσεις και οι ανάγκες σας ενδιαφέρουν αλλά ως ένα σημείο, εκεί που συναντώνται με τις θέσεις και τις ανάγκες της εταιρίας. It takes two to tango

2. Απαντάτε γρήγορα τις όποιες ερωτήσεις

Είστε διαβασμένοι, έχετε σκεφτεί όλα τα πιθανά σενάρια, ξέρετε τις απαντήσεις αλλά μην το δείτε σαν το παιχνίδι ο γρηγορότερος κερδίζει. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτείτε πρίν απαντήσετε, μια παύση δεν κάνει αναγκαστικά άσχημη εντύπωση. Σας δίνει την δυνατότητα της δεύτερης ανάγνωσης και όχι της παρορμητικής απάντησης…

3. Δεν μπαίνετε στο θέμα

Δεν πήγατε για καφέ, ούτε για κοινωνική συζήτηση, μην πλατιάζετε, μην αναλύεται πολύ τον καιρό, μην πηγαίνετε γύρω γύρω. Η ευθεία είναι ο πιο σύντομος δρόμος, φτάστε στον προορισμό και μετά επανέρχεστε για απορίες…

4. Δεν καταλαβαίνετε το αντικείμενο της εταιρίας

Κόκκινο πανί, τότε γιατί μπήκατε στον κόπο να πάτε στην συνέντευξη. Είπαμε ότι έχετε κάνει homework,ξέρετε τι ζητάνε και τι προσφέρετε, το αντίθετο δεν το λες καλή εντύπωση και πολλές πιθανότητες…

5. Είστε βαρετοί

Συμβαίνει συχνά και αφορά και τις δύο πλευρές αλλά δυστυχώς αυτή που μετράει και γράφει είναι η δική σας. Δεν έχετε πολλές επιλογές, δείξτε την προσωπικότητα και τα ταλέντα σας, ζωηρέψτε λίγο τα πνεύματα και ότι προκύψει…

6. Κακολογείτε τον πρώην εργοδότη σας

Όσο αυθόρμητο και να σας βγαίνει καλύτερα να το αποφύγετε, δεν κάνει θετική εντύπωση. Όλα είναι κύκλος, ποτέ δεν ξέρετε πότε οι πρώην γίνονται νυν και οι νυν πρώην. Μην το ρισκάρετε, μην παρασυρθείτε…

7. Μιλάτε για το οικονομικό πριν την ώρα του

Χρυσή τομή, ούτε βιαζόμαστε, ούτε το ξεχνάμε. Θα φτάσετε και εκεί όταν η συζήτηση το φέρει, ότι είναι να γίνει θα γίνει, μην προτρέχετε…

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ