Προωθούνται οι διαδικασίες πρόσληψης επιτυχόντων από παλαιότερους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Ο τρόπος κάλυψης των θέσεων για τους περίπου 4.000 «εγκλωβισμένους» του Δημοσίου περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες.

ASEP-MEGALO-2

Οι επιτυχόντες δύνανται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε διαφορετική κατηγορία/κλάδο/ ειδικότητα προσωπικού από αυτή στην οποία περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες δι-οριστέων ή διοριστέων ή στην απόφαση του Τμήματος του ΑΣΕΠ με την οποία διατέθηκαν προς διορισμό σε αντικατάσταση -αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων.

Προϋπόθεση για την αίτηση συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία είναι ο απαιτούμενος τίτλος σπουδών να έχει αποκτηθεί μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων ή την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής ως άνω απόφασης του Τμήμα-τος του ΑΣΕΠ. Στη ρύθμιση αυτή και με τις ίδιες προϋποθέσεις υπάγονται και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση -αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε μετά την 1 η-1 -2009.

Η κατάταξη των υποψηφίων από παλαιότερους διαγωνισμούς γίνεται κατόπιν μοριοδότησης με αντικειμενικά κριτήρια που αφορούν ιδίως στο χρόνο έκδοσης του πίνακα επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ στον οποίο ανήκουν, την ομοεδρικότητα του φορέα του εν λόγω πίνακα και του φορέα υποδοχής, καθώς και τπ συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο. Παράλληλα, διαδικασία καταγραφής των άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό που υπάρχουν στις υπηρεσίες και στους φορείς του Δημοσίου προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Με έγγραφο το υπουργείο καλεί υπουργεία και φορείς να γνωστοποιήσουν έως και τη 19η Μαρτίου 2015 τις άμεσες ανάγκες των υπηρεσιών τους για διορισμό/πρόσληψη τακτικού προσωπικού, κατά φορέα, κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, «για την εύρυθμη λειτουργία τους, προκειμένου οι ανάγκες αυτές να συνεκτιμηθούν για το συνολικό προγραμματισμό προσλήψεων», καθώς και ποιες από αυτές μπορούν να καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών.

dikaiologitika.gr

[quote]ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:[/quote]