Στην υποβολή των αιτήσεων για τις 27.948 θέσεις κοινωφελούς εργασίας θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα μόρια βαθμολόγησης και τα κριτήρια κατάταξης. Δείτε τις σχετικές πληροφορίες από την προκήρυξη

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οι άνεργοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Επιβλέποντες Φορείς του Παραρτήματος I, κατατάσσονται σε Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με
ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου
των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της παρούσας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3. Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4. Ηλικία
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Για τους υποψήφιους συμμετέχοντες, που κατά τη διαδικασία ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει λόγος αποκλεισμού, εφαρμόζεται η διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

ΜΟΡΙΑ

1

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ *

(με ανώτατο όριο τους 36 μήνες και ανώτατο αριθμό μορίων τα 54)

Για τους πρώτους 12 μήνες

1 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους επόμενους 12 μήνες

1,5 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους τελευταίους 12 μήνες

2 μόρια ανά πλήρη μήνα

2

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 5.1 (με ανώτατο όριο τους 36 μήνες και ανώτατο αριθμό μορίων τα 54)

Για τους πρώτους 12 μήνες

1 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους επόμενους 12 μήνες

1,5 μόριο ανά πλήρη μήνα

Για τους τελευταίους 12 μήνες

2 μόρια ανά πλήρη μήνα

3

ΑΤΟΜΙΚΟ/ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

Έως 12.000,00€

30

12.000,01-20.000,00€

20

20.000,01-30.000,00€

10

4

18-29

20

ΗΛΙΚΙΑ

30-54

24

55 και άνω

18

5

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

Για κάθε ανήλικο τέκνο

12

Ο αριθμός των μορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.

α. Σε περίπτωση που μόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων της κατηγορίας 1 της παρ. 5.1 αιτηθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα, τότε προστίθενται στην μοριοδότησή του και τα μόρια της ανεργίας του/της συζύγου του

β. Στην περίπτωση της Επισήμανσης της παρ. 5.1, κατά την οποία, εκ των δύο ανέργων συζύγων που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως ωφελούμενοι, ο ένας ανήκει και σε μία από τις λοιπές κατηγορίες (3,4,5), τότε η παραπάνω προσαύξηση της περίπτωσης α για τον άλλο σύζυγο δεν ισχύει, και λαμβάνεται υπόψη για τη μοριοδότησή μόνο το χρονικό διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας του.

γ. Το εισόδημα ως μοριοδοτούμενο κριτήριο προκύπτει από το δηλωθέν εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα έτους 2012). Όσοι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης θα συμπληρώνουν το αντίστοιχο πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση.

δ. Ως ατομικό εισόδημα νοείται το εισόδημα του υποχρέου, σε περίπτωση που υποβάλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος).

ε. Ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το εισόδημα του υποχρέου, της συζύγου του και των εξαρτωμένων μελών του. Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται τα άτομα που ορίζονται στο άρθρο 11 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

στ. Ανήλικο θεωρείται το παιδί το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (20/11/2013). Στα τέκνα του ανέργου συμπεριλαμβάνονται και όσα γεννήθηκαν από άλλο ή άλλους γάμους καθώς και τα εκτός γάμου γεννηθέντα τέκνα για τον πατέρα άνεργο τα οποία είναι νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα από αυτόν.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια της συνεχόμενης ανεργίας και της ηλικίας λαμβάνονται με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι πληροφορίες για το κριτήριο του εισοδήματος λαμβάνονται με ηλεκτρονικό τρόπο αυτεπάγγελτα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Για τη διαπίστωση του πέμπτου κριτηρίου (ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ), οι δυνητικά ωφελούμενοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 7.2.1.γ. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και οι δύο σύζυγοι οι οποίοι έχουν ανήλικα τέκνα, τότε το σχετικό πεδίο των ανήλικων τέκνων συμπληρώνεται μόνο από τον έναν εκ των δύο συζύγων

Τι πρέπει να προσέξετε:

  • Όσοι υπέβαλλαν δικαιολογητικά στην προηγούμενη προκήρυξη θα πρέπει να κάνουν αίτηση εξ’ αρχής στο πρόγραμμα αλλά δεν θα χρειαστεί να τα ξαναπροσκομίσουν
  • Όσοι έχουν επιλεγεί στον προηγούμενο Οριστικό Πίνακα Κατάταξης 10.000 ανέργων  αποκλείονται από τη διαδικασία κατάταξης της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης.
  • Στην ενότητα «ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ» θα πρέπει να επιλέξετε μόνο μία ειδικότητα πρόσληψης από τη σχετική λίστα.
  • Στην ενότητα ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ επιλέγετε μέχρι τρεις  Επιβλέποντες Φορείς και όχι παραπάνω από μία (1) Υπηρεσία Τοποθέτησης ανά Επιβλέποντα Φορέα.

[quote]Κάντε την αίτησή σας ηλεκτρονικά εδώ[/quote]

  • Δείτε την κατανομή των θέσεων στους διάφορους φορείς (και φιλτράρετε τις επιλογές σας από την πρώτη σειρά του Πίνακα) εδώ

Αν θέλετε κατεβάστε το αρχείο των θέσεων σε μορφή excel από εδώ

  • Δείτε τις ειδικότητες και τα προσόντα που απαιτούνται (και φιλτράρετε τις επιλογές σας από την πρώτη σειρά του Πίνακα) εδώ

Αν θέλετε κατεβάστε το αρχείο των ειδικοτήτων σε μορφή excel από εδώ

Δείτε όλη την προκήρυξη εδώ

Δειτε το Φ.Ε.Κ. εδώ


Αναλυτικά οι ειδικότητες ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης:

Tηλέφωνα επικοινωνίας του ΟΑΕΔ:

Πληροφορίες για θέματα συμπλήρωσης των αιτήσεων, προϋποθέσεις συμμετοχής , κριτήρια μοριοδότησης και υποχρέωση ή μη υποβολής των δικαιολογητικών : 210 9989212, 210 9989857, 210 9989116, 210 9989106, 210 9989186, 2109989182, 2109989143, 2109989164.

Πληροφορίες ΜΟΝΟ για τη συμπλήρωση των πεδίων των ηλεκτρονικών αιτήσεων και οποιοδήποτε άλλο τεχνικό θέμα : 210 9989014, 210 9989087 , 2109989762

από 08:00 – 14:00 όλες τις Εργάσιμες Ημέρες.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις