Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν συνολικά του προγράμματος απασχόλησης 50.000 ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  2. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  3. Νέοι άνεργοι, από 18 έως 29 ετών.
  4. Μακροχρόνια άνεργοι.
  5. Ανεργοι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Ωστόσο, κάποιες κατηγορίες ανέργων υποχρεούνται να προσκομίσουν δικαιολογητικά στις κατά τόπους διευθύνσεις του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Συγκεκριμένα, δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλουν οι εξής:

α) οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,

β) οι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας,

γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών, οι οποίοι έχουν ανήλικα τέκνα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν υποχρεούνται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημόσια Πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

  1. Ως μέλος οικογένειας στις οποίες δεν εργάζεται κανένας, θεωρείται ο/η άνεργος σύζυγος – ο ένας, δηλαδή, από τους δύο.
  2. Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και οι δύο σύζυγοι πρέπει ο ένας ή και οι δύο να έχουν μία από τις εξής ιδιότητες: Να είναι νέοι, 18 έως 28 ετών, μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι.
  3. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν υποβάλει αίτηση και οι δύο σύζυγοι χωρίς να πληρούν τις άλλες προϋποθέσεις, τότε αποκλείονται από τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και οι δύο αιτήσεις.
  4. Ως αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας ορίζεται ο γονέας ο οποίος ζει μόνος και έχει τη φροντίδα ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων τέκνων.
  5. Ως ωφελούμενοι που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-29 πρέπει, κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους.
  6. Ως μακροχρόνια άνεργος ορίζεται ο άνεργος που είναι εγγεγραμμένος τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Επισημαίνει ότι τυχόν ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα κατάρτισης δεν προσμετρώνται για τον υπολογισμό του χρονικού διαστήματος της ανεργίας.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

 Οι υποψήφιοι που είναι άνεργοι τουλάχιστον δύο χρόνια, έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ και ο (σύζυγος του ανέργου έχει εγγεγραμμένη ανεργία 3 ετών, αποκτούν σοβαρό προβάδισμα στο διορισμό. Εάν, μάλιστα, στα παραπάνω κριτήρια προστεθεί και ένα ακόμα – ανήλικα παιδιά – τότε η πρόσληψη είναι βέβαιη. Υπολογίστε τα μόριά σας όπως στα δύο παραδείγματα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

Ο υποψήφιος Α.Ζ. είναι 30 ετών, έχει 23 μήνες ανεργία, η σύζυγός του είναι άνεργη 14 μήνες, έχουν δύο παιδιά, 5 και 8 ετών, και το περσινό εισόδημά τους ήταν 7.800 ευρώ. Πόσα μόρια παίρνει;

Απάντηση

Από την ηλικία παίρνει: 24 μόρια

Από την 23μηνη ανεργία παίρνει: 28,5 μόρια (12+16,5)

Από τα ανήλικα παιδιά παίρνει: 24 μόρια (12Χ2)

Από το εισόδημα παίρνει: 30 μόρια

Από την ανεργία της συζύγου παίρνει: 15 μόρια (12+3)

Σύνολο μορίων: 121,5

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Η υποψήφια Γ.Κ. είναι 50 χρονών, έχει τρία παιδιά 17, 19 και 24 ετών. Παράλληλα είναι άνεργη 4 χρόνια και ο σύζυγός της άνεργος τους τελευταίους 7 μήνες. Το περσινό εισόδημά τους ήταν 11.000 ευρώ. Πόσα μόρια συγκεντρώνει:

Απάντηση

Από την ηλικία παίρνει: 24 μόρια

Από την ανεργία παίρνει: 54 μόρια (12+18+24)

Από την ανεργία του συζύγου παίρνει: 7 μόρια

Από τα ανήλικα παιδιά παίρνει: 12 μόρια

Από το εισόδημα παίρνει: 30 μόρια

Σύνολο μορίων: 127

ΠΗΓΗ: “ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ”

Δείτε παρακάτω περισσότερα για το πρόγραμμα και κάντε την αίτησή σας:

[quote]Κάντε την αίτησή σας ηλεκτρονικά εδώ[/quote]

  • Δείτε την κατανομή των θέσεων στους διάφορους φορείς (και φιλτράρετε τις επιλογές σας από την πρώτη σειρά του Πίνακα) εδώ

Αν θέλετε κατεβάστε το αρχείο των θέσεων σε μορφή excel από εδώ

  • Δείτε τις ειδικότητες και τα προσόντα που απαιτούνται (και φιλτράρετε τις επιλογές σας από την πρώτη σειρά του Πίνακα) εδώ

Αν θέλετε κατεβάστε το αρχείο των ειδικοτήτων σε μορφή excel από εδώ

Δείτε όλη την προκήρυξη εδώ

Δειτε το Φ.Ε.Κ. εδώ

Δείτε τα κριτήρια και τον τρόπο βαθμολόγησης εδώ

Αναλυτικά οι ειδικότητες ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης:

Tηλέφωνα επικοινωνίας του ΟΑΕΔ:

Πληροφορίες για θέματα συμπλήρωσης των αιτήσεων, προϋποθέσεις συμμετοχής , κριτήρια μοριοδότησης και υποχρέωση ή μη υποβολής των δικαιολογητικών : 210 9989212, 210 9989857, 210 9989116, 210 9989106, 210 9989186, 2109989182, 2109989143, 2109989164.

Πληροφορίες ΜΟΝΟ για τη συμπλήρωση των πεδίων των ηλεκτρονικών αιτήσεων και οποιοδήποτε άλλο τεχνικό θέμα : 210 9989014, 210 9989087 , 2109989762

από 08:00 – 14:00 όλες τις Εργάσιμες Ημέρες.

Για να σας βοηθήσουμε δημοσιεύουμε και κάποια σχετικά άρθρα για να είστε καλύτερα ενημερωμένοι:

Κριτήρια και τρόπος βαθμολόγησης για τις 27.948 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Τι πρέπει να προσέχετε κάνοντας την αίτηση

Βρείτε εύκολα τις θέσεις εργασίας στην ειδικότητά σας για όλη την Ελλάδα

Ποιοι πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά

ΚΠΑ2: Διευθύνσεις και τηλέφωνα από τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις