Προσλήψεις 14.978 ανέργων σε υπουργεία και περιφέρειες θα περιλαμβάνει η νέα πρόσκληση που αναμένεται από τον ΟΑΕΔ εντός των επόμενων ημερών για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.Στις προσλήψεις αυτές θα προστεθούν άλλες 5.407 θέσεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο για την Παιδεία. Με τις προσλήψεις αυτές το σύνολο του δεύτερου πακέτου κοινωφελούς εργασίας θα ανέλθει στις 20.385 θέσεις, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο Εργασίας, μετά την αναθεώρηση του προγράμματος.

00-ΕΡΓΑΣΙΑ-EGRG0001H

Η πρόσκληση για τις 5.407 θέσεις στην εκπαίδευση θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού-αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με τις προσλήψεις, θα επιδιωχθεί να καλυφθούν τα κενά τόσο σε ειδικότητες διδασκόντων που λείπουν κάθε χρόνο από τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κ.λπ.) όσο και για άλλες κατηγορίες, όπως σχολικοί φύλακες αλλά και βοηθητικό προσωπικό. Οι προσλήψεις στην Παιδεία θα καλύπτουν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αλλά και τεχνικές σχολές).

Το άμεσο ενδιαφέρον όμως αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στις 14.978 θέσεις που προορίζονται για να καλύψουν τα κενά του μόνιμου προσωπικού στα υπουργεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Υγεία, αλλά και στον Πολιτισμό. Ιδίως στον Πολιτισμό και εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης στην εφαρμογή του προγράμματος, υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς προσωπικό χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος (μνημεία, μουσεία κ.λπ.) αν δεν προχωρήσει άμεσα η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ είχαν πει ότι η κοινωφελής εργασία στα υπουργεία θα είχε μια ξεχωριστή πρόσκληση για το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία όμως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Οι 14.978 προσλήψεις κατανέμονται ανά υπουργείο ως εξής:

* Στο υπουργείο Υγείας θα προσληφθούν 2.852 άτομα.
* Στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμοί, κεντρικές υπηρεσίες) θα απασχοληθούν 2.514 άνεργοι.
* Στο υπουργείο Πολιτισμού θα προσληφθούν 2.821 άνεργοι.
* Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα απασχοληθούν 850 άτομα.
* Στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα εργαστούν 789 άνεργοι.
* Στο υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν 160 προσλήψεις.
* Στο υπουργείο Αμυνας έχουν εγκριθεί 228 προσλήψεις.
* Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα απασχοληθούν 752 άτομα.
* Στο υπουργείο Οικονομικών θα γίνουν 117 προσλήψεις.
* Στις Περιφέρειες θα προσληφθούν 3.500 άνεργοι.
* Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις υπουργείων θα προσληφθούν 470 άνεργοι.

e-typos.gr

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις