SEMINARIA-MATHIMATA-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 5 Φεβρουαρίου ξεκινά το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των νέων γονιών με μικρά παιδιά σε θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγησή τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς που είναι κάτοικοι του δήμου και έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 δίωρες ομαδικές συναντήσεις γονέων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου, Γρ. Ξενοπούλου 8, περιοχή Ανάληψη, κάθε Δευτέρα από 5 έως 7 μ.μ. Η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής, την οποία θα παραλάβουν:
1) από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, Μοναστηρίου 53-55 (8 π.μ. – 2 μ.μ.),
2) από το Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο του δήμου, Γρ. Ξενοπούλου 8 (4 – 10 μ.μ.).
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310/509.040, 038 (9 π.μ. – 2 μ.μ.) και 2310/819.515 (4 – 10 μ.μ.).

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο Δημοτικό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο Κορδελιού-Ευόσμου, με τις θεματικές να αφορούν τις ενότητες «Υγεία-Πρόληψη-Θεραπεία» και «Ζητήματα ψυχικής υγείας». Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στο ΘΕΠΑΝ (Παπαδιαμάντη με Κατσαντώνη γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό) κάθε Τετάρτη από τις 6.30 ώς τις 8 μ.μ. Η εγγραφή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και σε κάθε κύκλο μαθημάτων δικαίωμα εγγραφής έχουν 50 άτομα. Εγγραφές γίνονται στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης (δημαρχείο Ευόσμου). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313/302.154, 103 και στην ιστοσελίδα www.kordelio-evosmos.gr.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Μια σειρά προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρεται από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του δήμου Παύλου Μελά. Τα εν λόγω προγράμματα, που παρέχονται δωρεάν, μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στα γραφεία του κέντρου (Εθν. Αντιστάσεως 24, Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313/502.111, 112 και στην ιστοσελίδα www.pavlosmelas.gr.

 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΔΒΜ του Δήμου Θέρμης για 9 επιπλέον δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες (18 ετών και άνω) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.
Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα που θα υλοποιηθούν μέχρι και το Μάιο του 2014 είναι τα εξής:
1) Ρωσικά για τον τουρισμό (3 τμήματα) 2) Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 3) Ιστορία της Τέχνης 4) Αγροτική επιχειρηματικότητα 5) Διακόσμηση εσωτερικών χώρων 6) Δημιουργία ιστοσελίδας και 7) Εικαστικό εργαστήρι.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα μάθησης απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται απ’ την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και επομένως προηγούνται οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί το Σεπτέμβριο του 2013. Ειδικά για τα τμήματα των Βασιλικών και της Μίκρας οι κάτοικοι των δημοτικών αυτών ενοτήτων προηγούνται των υπολοίπων. Σε όσους ολοκληρώνουν τα προγράμματα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης απ’ το Δήμο και το ΙΝΕ ΔΙΒΙΜ.
Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων:
-ΚΔΒΜ Δήμου Θέρμης (Θέρμη, Ταβάκη 28, 1ος όροφος. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310/466133, 2310/466.555, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00- 17:00
-Δημοτική Ενότητα Θέρμης, Δημαρχείο, Δημοκρατίας 1, Δευτέρα – Παρασκευή 07:30- 15:30
-Δημοτική Ενότητα Μίκρας, κτήριο δημοτικών υπηρεσιών (πρώην Δημαρχείο), Τρίλοφος, Δευτέρα – Παρασκευή 07:30- 15:30.
-Δημοτική Ενότητα Βασιλικών, κτήριο δημοτικών υπηρεσιών (πρώην Δημαρχείο), Βασιλικά Δευτέρα – Παρασκευή 07:30- 15:30.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας- Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας για Θεσσαλονίκη ΕΔΩ

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις