programma-eneureshs-ergasias

 

Από τον ετήσιο προγραμματισμό της κυβέρνησης για 13.583 διορισμούς το 2014 ο σχεδιασμός είναι οι 5.000 να γίνουν μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής

Στα σκαριά βρίσκεται η διενέργεια του μεγαλύτερου διαγωνισμού προσλήψεων στο Δημόσιο που έχει διεκπεραιώσει ποτέ το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Βέης το προηγούμενο διάστημα έγινε δέκτης τηλεφωνήματος από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αντικείμενο συζήτησης τη δυνατότητα του ΑΣΕΠ να διοργανώσει άμεσα γραπτό διαγωνισμό.

Στην ίδια συνομιλία – η οποία είχε απόχρωση επείγοντος από την πλευρά του υπουργείου – συζητήθηκαν και αναζητήθηκαν οι πρώτες λύσεις για τα κόστη του εγχειρήματος. Ο κ. Βέης διεμήνυσε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή διαθέτει την τεχνογνωσία για τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού – ακόμα και με διαδικασίες fast track. Ενδεικτικό είναι ότι στον εσωτερικό προγραμματισμό του ΑΣΕΠ αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια ότι στις προτεραιότητες του μηχανισμού για το ερχόμενο διάστημα είναι και η διενέργεια γραπτού διαγωνισμού για την πρόσληψη 5.000 μόνιμων υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός περιλαμβάνεται στον ετήσιο προγραμματισμό 13.583 προσλήψεων.

Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η διεξαγωγή ενός «πολύ-διαγωνισμού», διάφορων ειδικοτήτων και κατηγοριών, με τις «σκληρές» διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ο νέος γραπτός διαγωνισμός θα περιλαμβάνει κυρίως διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς. Οι γραπτές εξετάσεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα διεξαχθούν για μόνο μία μέρα και για τέσσερις ώρες, σε όλη τη χώρα. Μοναδικό «αγκάθι», μέχρι στιγμής, για τη διενέργεια του διαγωνισμού, που θα τροφοδοτήσει με εξειδικευμένο προσωπικό κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι το κόστος της επιτήρησης των υποψηφίων στις αίθουσες των εξετάσεων. Η λύση που προκρίνεται είναι να υπάρχει σε κάθε αίθουσα ένας επιτηρητής – και όχι δύο, όπως ήταν σε ανάλογους διαγωνισμούς του παρελθόντος, – γεγονός που επιτρέπει την ολοκλήρωση των εξετάσεων με ανάγκες σε υπαλλήλους που δεν υπερβαίνουν τους 12.000-13.000. Το κόστος, σε αυτή την περίπτωση, θα καλυφθεί από προγράμματα ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ:  Εφημερίδα “ΕΡΓΑΣΙΑ”

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις