οφέλη εκπαίδευσης

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το έργο «Απασχόληση Μηχανικών σε Καινοτομικές Τεχνολογίες Διαδικτύου» στο πλαίσιο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στα πλαίσια του ΤΟΠΣΑ Περιφέρειας Αττικής και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου 2014.

Το Πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται για την ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για Νέους Επιστήμονες, Διπλωματούχους Μηχανικούς & Ανέργους Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς και νέοι επιστήμονες / διπλωματούχοι μηχανικοί και αποτελείται από 2 σκέλη: Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και Συμβουλευτική υποστήριξη.

Αντικείμενα Εκπαίδευσης:

1) Γεωχωρικά Δεδομένα (Geographical Information), και δημιουργία υπηρεσιών διαδικτύου, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας με βάση τα Γεωχωρικά Δεδομένα, διαχείριση βάσεων δεδομένων, λογισμικό WEB-GIS, διαφήμιση και μάρκετινγκ υπάρχουσας δραστηριότητας μέσω τεχνικών κοινωνικής δικτύωσης (search engine marketing, Google Adwords). Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε σχετικές εφαρμογές.

2) Αρχές Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικές Επιχειρήσεις και Κοινωνική Οικονομία, Ανάπτυξη Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών.
Με την ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης όσοι συμμετέχουν και το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να περάσουν εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων Τεχνικού GIS Web Design. Η πιστοποίηση θα παρασχεθεί από διαπιστευμένο, από το ΕΣΥΔ, οργανισμό πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων. Το κόστος αναλαμβάνει το πρόγραμμα και οι ωφελούμενοι δεν θα έχουν οικονομικές υποχρεώσεις κατά την απόκτηση της έγκυρης αυτής πιστοποίησης.

Υποχρεώσεις Ωφελουμένων:

Οι συμμετέχοντες – ωφελούμενοι, μετά την επιλογή τους, και με στόχο την απασχόλησή τους:

α) θα παρακολουθήσουν επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 125 ωρών στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, με αντικείμενο: Υπηρεσίες Διαδικτύου με χρήση Γεωχωρικών δεδομένων (WEB-GIS) και συναφείς διαδικτυακές εφαρμογές (3 εναλλακτικά προγράμματα), με δυνατότητα πιστοποίησης, καθώς και Αρχές Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικές Επιχειρήσεις και Κοινωνική Οικονομία, Ανάπτυξη Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών

β) θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη για όλα τα θέματα (νομικά, λογιστικά, χρηματοοικονομικά, ατομική συμβουλευτική) που αφορούν την ίδρυση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας ή/και τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας.

Πηγή: http://www.epixeiro.gr

Δείτε θέσεις εργασίας εδώ

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις