Η Λάρισα και η Καρδίτσα είναι οι πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θέτουν σε ισχύ το δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

dei

Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, όπου το μέτρο θα τίθεται σε ισχύ όποτε οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν τα 90 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, επί πέντε συνεχόμενες μέρες, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη για το θέμα. Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, οι δικαιούχοι οικιακού κοινωνικού τιμολογίου στα όρια των δήμων Λαρισαίων και Καρδίτσας έχουν δωρεάν χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη από την περασμένη Δευτέρα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όταν θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Το μέτρο, που έχει σκοπό να δώσει κίνητρο για τη χρήση συσκευών θέρμανσης που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, θα τίθεται σε ισχύ και στη Θεσσαλονίκη, όταν παρατηρούνται υπερβάσεις του ορίου των 90 μgr/m3 για πέντε συνεχόμενες μέρες. Χθες, ο αέρας και η βροχή απομάκρυναν την αιθαλομίχλη από την πόλη. Οπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, σε αυτές τις περιπτώσεις θα παρέχεται δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου και 70% έκπτωση σε όσους καταναλώνουν μέχρι 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, ήδη έχουν καταγραφεί τρία σημαντικά επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη, με τη μέση ημερήσια τιμή στη δυτική της πλευρά να φτάνει μέχρι και τα 244 μgr/m3 στις 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τη διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας Τζ. Λεπτοκαρίδου, δεν έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα αυξημένα ποσοστά προσέλευσης πολιτών σε νοσοκομεία με συμπτώματα σχετιζόμενα με την αιθαλομίχλη.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δείτε ειδήσεις και θέσεις εργασίας για: Αττική  – Θεσσαλονίκη  – Πελοπόννησο –  Θεσσαλία – Κρήτη Κεντρική Μακεδονία – Δυτική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook “Θέσεις Δημοσίου” για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις εργασίας δημοσίου, επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και προκηρύξεις