Τη δημιουργία εντός των επόμενων έξι μηνών 104.000 θέσεων εργασίας και επιπλέον 150.000 από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου εξήγγειλε χθες η αν. υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στις προγραμματικές δηλώσεις της.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ERGASIA-cjob1

«Διορθώνουμε τις πολιτικές απασχόλησης που χαρακτηρίζονταν από αναποτελεσματικότητα και κατασπατάληση πόρων, ενώ η υλοποίησή τους ήταν διαποτισμένη από κρατικοδίαιτες πελατειακές εξυπηρετήσεις», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Τα νέα προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, παρέχουν στοχευμένη κατάρτιση και συμβουλευτική στον άνεργο ή τον νέο επιχειρηματία, οδηγούν σε πιστοποίηση γνώσεων και εφοδιάζουν τον άνεργο με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να μπορεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Για πρώτη φορά σχεδιάζονται -είπε η υπουργός- ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως και ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων επιστημόνων, που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

Στόχος είναι επίσης η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες του νέου παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου.

ΠΗΓΗ

[quote]Δείτε ανοιχτές θέσεις εργασίας ΕΔΩ[/quote]